Mimmis Mat

Annas succékaka

Kategori: Baka

Denna kaka kan man lätt bjuda på som efterrätt med en kula glass eller en klick grädde.

Jag gör 1½ sats botten för en stor långpanna.

Botten

200 g smör

3dl socker

2 ägg

1 dl kakao

2 dl vetemjöl

4 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

Glasyr

2 dl vispgrädde

2 dl socker

2 msk sirap

100 g mörk blockchoklad

100 g smör

 

Garnering

Flagad mandel

 

Botten

Smält smöret i en kastrull. Ta den av värmen och rör ner

socker och ägg. Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver

i en skål. Rör ned mjölblandningen i kastrullen. Bred ut smeten

i en långpanna (ca 35 x 20) med smort smörpapper.

Grädda i 175° 15-20 min.

 

Vänd kakan upp och ner på smörpapper. Dra försiktigt bort

smörpapperet på kakan.

 

Glasyren

Blanda grädde, socker, sirap och blockchokladen i en kastrull.

Låt koka under omrörning tills glasyren tjocknar och

blockchokladen smält (ca 10-15 min). Ta kastrullen av värmen

och vispa ned det kalla smöret i klickar. Bred glasyren över

kakan. Strö över den flagade mandeln. Låt kallna i kylen!

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: