Mimmis Mat

Saffransbullar med mandelmassa

Kategori: Baka

Detta recept hittade jag här Jennys Matblogg.

5 dl mjölk

4 påsar (2 g) saffran

50 g jäst

1/2 tsk salt

2 dl strösocker

250 g kesella 10 %

100 g mjukt smör

16-17 dl vetemjöl special

 

Fyllning: 200 g mandelmassa 200 g mjukt smör 1 dl råsocker

 

Pensling: 1 ägg 1 msk mjölk råsocker och pärlsocker

 

Gör så här

Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt salt, strösocker och kesella. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, smör och råsocker till en slät massa. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar Kavla ut varje degbit till en rektangel, 45 x 20 cm, cirka 1 cm tjock. Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en tajt rulle från långsida till långsida. Skiva varje rulle i cirka 2-3 cm breda bitar. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Vispa upp ägg och mjölk till penslingen. Pensla bullarna, strö över pärlsocker och råsocker och grädda i 10-13 minuter.

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: