Mimmis Mat

Blåbärsglass med crumble

Kategori: Efterrätt

Denna räcker till ca 8 port:

Blanda 1, 5 dl strösocker och 1 tesked vaniljsocker.

Blanda i gulorna från 5 ägg och vispa riktigt poröst.

Häll i 2 dl blåbär och 3 msk whisky.

Vispa 3 dl vispgrädde hårt. Vänd ner grädden i äggsmeten.

Häll upp i en form och låt stå i frysen minst 6 timmar.

Smula 5 digestivekex. Smält 25 gram smör och blanda i.

Stöt och blanda sedan ner 1 tesked hel kardemumma.

Häll upp på bakplåtspapper och rosta i ugnen på 175 grader ca 7 minuter.

Vid servering, strö över mer blåbär och digestiveblandningen på den färdiga glassen, samt dekorera med några blad mynta.



Bild från bloggen Matplatsen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: