Mimmis Mat

Citronbakad lax med romhollandaise

Kategori: Fisk/Skaldjur

4 port

ca 800 g laxfilé av mittenbiten  (jag köpte en hel stor bit och frös in det som blev över)
flingsalt
nymald peppar
3 msk rapsolja
1 dl hackad dill
rivet skal av 1 citron
2 tsk flytande honung

Sås:
ca 4 dl färdigköpt hollandaisesås
50 g löjrom (stenbitrom gick också bra)

Sätt ugnen på 200 grader.
Krydda laxen med salt och peppar.
Blanda resten av ingredienserna och "bred" över laxen.
Baka i mitten av ugnen ca 20 min.
Värm eller gör såsen och blanda i rommen.

Servera med potatis, citronklyftor och en sallad.

Kommentarer

  • Sis säger:

    Känner mer och mer att denna sida kommer att bli min nya favorit då det gäller recept!

    Svar: Låter bra! :) Kramis
    Maria Byström

    2012-09-20 | 20:41:20

Kommentera inlägget här: