Mimmis Mat

Gratinerad tagliatelle á la café de Paris

Kategori: Kyckling

Ingredienser
10 st schalottenlökar  
5 st marinerade soltorkade tomater  
salt o peppar   
600 g kycklingfilé  
1 tsk smör, + smör till fatet  
50 g aromsmör cafe de Paris, färdigköpt  
5 dl rensade kantareller  
2 msk rosmarinblad  
2 dl riven ost  
2 dl grädde  

Tillagning

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.

2. Skala och skiva löken, strimla tomaterna. Salta och peppra kycklingfiléerna.

3. Hetta upp smöret i en liten gryta. Stek kycklingfiléerna under lock i 5 minuter på varje sida.

4. Efterstek på svag värme under lock 5– 7 minuter, kycklingen är färdig vid
70 grader innertemperatur, använd stektermometer. Ta upp kycklingen och håll den varm.

5. Lägg aromsmöret i grytan och hetta upp det på medelstark värme.

6. Fräs i löken, tomaterna och svampen i 3 minuter. Blanda i rosmarinblad.

7. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda det stekta med pastan och osten på ett smort ugnssäkert fat. Ringla över grädden.

8. Gratinera i mitten av ugnen i 5 minuter, tills osten smält och pastan fått fin färg. Toppa med kycklingfiléerna skurna i skivor. Peppra.



Bild och recept från www.alltommat.se

Kommentarer


Kommentera inlägget här: