Mimmis Mat

Grillad lax med parmesansås

Kategori: Fisk/Skaldjur

1 hel laxsida med skin, ca 600 g

Marinad
½ dl olivolja
½ dl soya
2-3 msk tunt skuren ingefära
1 röd chili, urkärnad & finhackad
3 vitlöksklyftor, pressade
salt, peppar

Parmesansås
2 dl créme fraiche
1 äggula
1 dl finriven parmesan
1 tsk sambal oelek
1-2 pressade vitlöksklyftor
salt, peppar

Tillbehör
Grönsallad
Bröd
Nykokt färskpotatis
Kokta rödbetor

1. Blanda alla ingredienserna till marinaden och häll ut den på en flat tallrik. Lägg laxen i marinaden med skinnsidan upp, låt ligga i 2-3 timmar. (Jag la den i en påse.)

2. Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av med salt, peppar och ev lite mer sambal oelek. Låt stå och dra medan laxen marinerar.

3. Ta upp laxen ur marinaden, grilla med köttsidan ner på medelvärme i ca 5 min utan att bränna vid. Vänd och eftergrilla med skinnet mot glöden. pensla med marinaden. Pröva om fisken är färdig genom att försiktigt dela på "fisklamellerna". Servera med parmesansås, sallad, bröd och färskpotatis. Kokta rödbetor är också gott till.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: