Mimmis Mat

Kyckling fylld med mozzarella, salami och pesto

Kategori: Kyckling

Receptet är hämtat från Pernilla Wahlgrens blogg.


Beräkna 1 kycklingfilé per person

Skär ett snitt i varje filé.
Bred på ett lager pesto , 2 skivor mozzarella och 2 tunna skivor salami (Använd gärna den avlånga mozzarellan till detta. Salami Milano är också ett bra tips!)
Tryck ihop kycklingfiléerna lite lätt och häll lite olivolja över. Salta och peppra.

Lägg upp i en ugnsfast form eller i långpanna. Ställ in i ugnen på 175 grader, ca 35 min. Kolla ordentligt att kycklingen inte är röd inuti innan du tar ut den!

Medan kycklingen är i ugnen kokar du pastan som du blandar med en enkel sås gjord på:

1 burk soltorkade tomater
Några skedar pesto
Lite matlagningsgrädde
Lite matlagningsvin, riven parmesan, salt och peppar.

Skär de soltorkade tomaterna i minde bitar.
Stek dom i pannan i sin egen inläggningsolja.
Blanda ner de övriga ingredienserna. Smaka av.
Blanda i pastan. (Vilken sort du själv väljer.)
Servera gärna tillsammans med smörstekt sparris med hyvlad parmesanost, samt en fräsch sallad!

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: