Mimmis Mat

Sofias snacks

Kategori: Baka

 

2 dl majsmjöl

1 dl pumpafrön

1 dl solrosfrön

½ dl linfrön

2,5 dl vatten

½ dl olja

Flingsalt

(Chiliflakes)

 

Koka olja och vatten. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Bred ut tunnt på plåt, slickepott går bra eller kavla degen mellan två bakplåtspapper. Strö över flingsalt (+ chiliflakes) efter smak.

Skär gärna i bitar för gräddning om du vill ha jämna fina bitar.

Grädda i 150° ca 1 timma.

 

 

Eller prova detta.

 

¾ dl mandelmjöl

¾ dl sesamfrön

¾ dl pumpafrön

¾ dl solrosfrön

¾ dl linfrön

1 msk fiberhusk

½ tsk salt

2 dl kokande vatten

½ dl rapsolja

Flingsalt

 

Sätt ugnen på 160

 

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör om ordentligt.

Tillsätt olja och det kokande vattnet. Rör om ordentligt tills smeten blir geléaktig.

Kavla ut degen mellan bakplåtspapper på en plåt till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet och strö flingsalt över degen.

Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60-75 min. Låt brödet svalna och bryt det sedan i bitar.

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: