Mimmis Mat

Lax i folie

Kategori: Fisk/Skaldjur

Enkelt recept på en förrätt eller bara som lite kvällsgott.
 
Smöra mjukt tunnbröd. Bred på lite senap.
Lägg på ca 1 skiva gravad lax (förpackning med färdigskurna skivor) och lite färsk dill.
Lägg sedan på ca 1½ skiva cheddarost (färdiga skivor). Vik ihop tunnbrödet med fyllningen och vira in i folie.
Grilla några minuter på grillen eller i ugnen.
 
Jättegott!!
 
 
 
 
 

Grillade nektariner med hallon vaniljkvarg

Kategori: Efterrätt

4 port. 

Ingredienser

4 mogna (ej hårda) nektariner

2 msk smör eller margarin

2 msk rårörsocker

300-500 g frysta hallon (beroende på hur mycket sås man vill va)

2 msk florsocker

Till servering

vaniljkesella (vaniljkvarg)

  

Skär nektarinerna i halvor och kärna ur dem.

Smält matfettet. Pensla dem med matfettet och strö på sockret.

Passera drygt hälften av hallonen genom en sil. Blanda med florsocker.

Grilla nektarinerna med sockersidan nedåt några minuter.

Servera med hallonsås, vaniljkvarg och resten av hallonen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Kladdig Kladdkaka

Kategori: Baka

 

Du behöver: 2 ägg 2.5 dl socker 4 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 100g smör 1 dl mjöl 1/2 tsk salt

Gör så här: Smält smöret. Vispa ägg och socker tills det blir vitt och poröst. Blanda samman resten av ingredienserna. Rör sedan ihop det med äggsmeten. (blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.) Häll ner smeten i en brödad form. Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kaka du vill ha. I ugnen på 175 grader. Låt svalna och servera med grädde eller glass och bär.

 

 
 
 

 

Fisk & potatis i foliepaket

Kategori: Fisk/Skaldjur

 

6 port

Du behöver:
2 paket torsk
4 portionsbitar lax
15 potatisar
2-3 tomater
4 st. vitlöksklyftor
1 rödlök
1 ask färska champinjoner
½ dl flytande smör (alternativt smält smör)
2 tsk flingsalt- gärna med vitlökssmak
2 lime
1 knippe gräslök
Ugnsfolie

Gör så här:
Skär fisken i bitar och gnid in med salt.
Skiva potatisen och de övriga grönsakerna.
Rör sedan i hop smöret (smält först om det ej är flytande) med lite pressad lime och pressa ner vitlöken ha även i det smaksatta saltet.
Gör sedan kvadratiska bitar av folien.
Lägg på fisken, potatis, tomater, svamp och rödlök.
Häll över lite av smörröran och klipp över gräslök.
Vik i hop till små paket.
Tillaga i ugnen på 175 grader ca 35-40 minuter.

 Hittade detta recept på denna matblogg.

 

 
 

 

Smulpaj med blåbär

Kategori: Baka

 
 
Jag tog ½ liter blåbär som jag fyllde en pajform med.
Blanda 2 dl vetemjöl, 100 g smör och 1 msk socker.
Strö smuldegen över blåbären.
Grädda i ugnen ca 10-15 min 200-225 grader.
 

Ljummen briekanapé

Kategori: Förrätt

 
Sätt ugnen på 225 grader.
Stansa ut rundlar, ca 3 cm i diameter (eller större om man vill), ur vitt formbröd med kakmått eller glas.
Lägg rundlarna på en bakpappersklädd plåt.
Skär brieost i bitar och fördela på brödskivorna.
Lägg lite pinjenötter ovanpå och ringla flytande honung över.
Gratinera mitt i ugnen i ca 10 min.
Klart!