Mimmis Mat

Lussekatter

Kategori: Baka

ca 30-40 st
 
100 g smör
5 dl mjölk
2 msk Dr. Oetker saffransarom (hela flaskan)
50 g jäst
250 g Kesella
2,25 dl strösocker
1 ägg
1 tsk malen kardemumma
½ tsk salt
ca 15 dl vetemjöl
 
Garnering
1 ägg till pensling
russin till dekoration
 
Smält smöret, tillsätt mjölk och saffransarom. Låt blandningen blir ljummen. Blanda med jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt övriga ingredienser och det mesta av mjölet. Arbeta degen smidig. Låt jäsa ca 40 minuter. Ta upp degen på bakbord och forma lussekatter. Lägg lussekatterna på plåt och tryck ner ett russin djupt ner i bullarna (om man vill). Jäs i ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i ca 8 minuter.
 
 

Recept från Dr. Otker (Tidningen Hembakat)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: