Mimmis Mat

Mozartkulor

Kategori: Julgodis/bak

Ingredienser

200 g nougat (gärna Odense)

200 g mandelmassa

150 g mörk blockchoklad

 

Skär nougaten i fyrkanter, ca 25 st. Rulla dem till bollar och ställ in i frysen en stund så de stelnar.

Dela mandelmassan i lika många delar och tryck ut till platta rundlar. Lägg en nougatboll på varje och täck runt om med mandelmassan. Rulla till dem till släta bollar.

Smält chokladen i micro eller över vattenbad. Doppa kulorna i choklad och lägg på bakplåtspapper för att stelna.

För att få lite fint mönster på dem kan man ta resterande choklad och ringla över med hjälp av en gaffel.
Det är lite kladdigt och man får skölja av händerna emellanåt. Lättare att rulla nougaten då. Men goa blir dom.

 

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: