Mimmis Mat

Asiatisk lax i ugn

Kategori: Fisk/Skaldjur

Detta är ett recept från Buffé nr 1 2012.

 

Ingredienser 4 port

                                    4  bitar   lax (à ca 150 g)                                   

Marinad

1 msk finhackad   chilifrukt (t ex spansk peppar)    

rivet skal av 1 lime

2 msk färskpressad   limesaft

1 msk japansk   soja

1 msk skalad, finriven   ingefära

1/2 msk flytande   honung

Avokadokräm

2 avokador

2 tomater

1 msk   wasabi (från tub)

1 sk färskpressad   limesaft

 salt och svartpeppar

Till servering

ris eller nudlar

ev cashewnötter att toppa med

 
Jag skippad wasabin och om man inte vill ha allt för starkt skrapar man bort marinaden från fisken.

 

Tina laxen om den är fryst.

Sätt ugnen på 175°C.

Marinad: Rör ihop ingredienserna till marinaden. Lägg laxen i en liten ugnssäker form så att den precis får plats. Häll på marinaden och blanda med laxen.

Avokadokräm: Dela och krama ur kärnorna på tomaterna, skär dem i tärningar. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadorna. Gaffelmosa avokadoköttet och blanda det med wasabi, limesaft och tomattärningarna. Smaksätt med salt och peppar.

Sätt in laxen mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills innertemperaturen är 56°C.

Ös gärna med marinaden några gånger under tiden.

                      Servera laxen med marinaden i formen, avokadokrämen och kokt ris eller nudlar.

 

 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: