Mimmis Mat

Champagnepannacotta

Kategori: Efterrätt

Ingredienser (4 pers)

2 st gelantinblad

5 dl vispgrädde

1 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

Gele

2 st gelantinblad

2 dl mousserande vin

Garnering

Jordgubbar

 

Blötlägg 2 gelantinblad i kallt vatten i 5 min.

Värm upp grädde och socker, så lite som möjligt men så sockret smälter. Krama ur gelantinet och rör ner i grädden så det smälter. Rör i vaniljsockret.

Häll upp i serveringsglas och låt stå kallt i 2 timmar.

Blötlägg 2 gelantin blad i kallt vatten i 5 min. Rensa & skär jordgubbarna i klyftor, lägg dem på pannacottan.

Häll upp vinet i en kastrull, krama ur gelantinet och rör i. Värm så lite som möjligt men så att gelantinet smälter.

Häll vinet över jordgubbarna och låt sedan stå kallt i minst 2 timmar.

 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: