Mimmis Mat

Thaisoppa med kyckling

Kategori: Kyckling

4 personer
 
Supergod soppa som även min käre make gillade.
 
3 kycklingfileer
Olja till stekning 
1 burk med mini majs
1 röd paprika
1 liten röd chili
10 cm purjolök
1 burk med hela champinjoner
1 (-2) msk röd currypasta
1  msk tomatpure
7 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 burk med kokosmjölk
1 ruta med äggnudlar
saften av 1 lime

Gör så här :

Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst ) fräs den i olja tillsammans med de strimlade grönsakerna, chilin, och svampen. När kycklingen är klar så vänder du i currypasta och tomatpure och vänder runt, häll ner kycklingfonden. Häll i vatten och kokosmjölk och låt allt sjuda upp och puttra på svagvärme. Bryt ner ett paket med nudlar det ska inte koka nu, utan på svag värme tills nudlarna är klara. Ta bort från plattan och pressa över saften av en lime i grytan och rör om. Servera genast.

 Receptet från Jennys matblogg.

Kasslersås

Kategori: Kött

4 portioner

En bit kassler, mängd efter tycke
1 pkt bacon
1 pkt Cantadou Vitlöksost
2 tsk KNORR Pasta & Pizzakrydda
1/2 purjolök
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
2 dl mjölk

Klipp baconen i bitar och stek dem knapriga. Låt de rinna av på hushållspapper. Strimla purjolöken och fräs den i smör. Tillsätt kassler skurna i små bitar och baconen. Rör ner vitlöksosten, crème fraiche och grädde. Smaksätt med KNORR´s pasta & pizzakrydda. Låt puttra en stund och späd sedan med mjölken till önskad konsistens. Servera med spagetti och grönsaker.

 Receptet från Jennys matblogg.

 

Kassler på italienska

Kategori: Gratäng

 

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär kasslern i tunna skivor och lägg dem omlott i en smord ugnsform.
Skär brödskivorna i tärningar och strö dem ovanpå.
Dela tomaterna i halvor. Fördela tomater, oliver och pinjenötter ovanpå köttet.
Toppa med pesto och riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
Servera med couscous eller pasta.
 

Nötfrestelse med kolakräm

Kategori: Efterrätt

Tid: ca 50 min + 25 i ugnen ca 12 bitar

Nötbotten:
400 g hasselnötter
5 dl strösocker
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
10 äggvitor

Fyllning:
6dl vispgrädde
4 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 msk margarin

Topping:
1 msk kaffepulver
5 dl vispgrädde

Garnering:
Siktad kakao eller strössel

Mal hasselnötterna och blanda med socker, potatismjöl och bakpulver.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner hasselnötsblandningen.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm. Grädda i 175 grader ca 25 min.
Fördela vispgrädde, socker och sirap i två stycken 2-literskastruller, annars tar det så
lång tid innan krämen tjocknar. Koka kolakrämen tills den börjar bli tjock, det tar ca 25-30 min, rör om då och då. Tillsätt margarinet. Låt kolakrämen svalna.
Mortla kaffepulvret. Vispa grädde och kafffepulver.
 
 
 

Tapenadefilé

Kategori: Kött

ca 4 port

1 stor fläskfilé, putsad
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk soya
4-5 msk tapenade (olivröra på svarta oliver, finns på burk)
2 vitlöksklyftor, pressade
salt o peppar

Lägg filén i en ugnsform.
Rör ihop allt de andra och häll över filén.
In i ugnen 175 C, ca 1 timma.
Koka under tiden ris, gör en god sallad eller stek lite god a grönsaker att ha till.
När filén är klar så ta upp den ur såsen och skär i skivor.
Rör om i såsen och läggg tillbaka den skivade filén.
 

Västerbottenspinnar

Kategori: Fisk/Skaldjur

4 personer

500 g skinn- och benfri laxfilé (färdiga bitar = perfekt)
3 dl cornflakes
2 dl riven västerbottensost
2 ägg
1½ dl vetemjöl
smör
olja
salt

Krossa cornflakesen. Blanda med osten och lägg på en tallrik.
Vispa upp äggen. Häll ut på en tallrik. Häll mjölet på en annan tallrik.

Skär laxen i pinnar eller någon annan form. Krydda med salt runt om.
Vänd laxen först i mjöl sedan i ägg och sist i ost-och cornflakesblandningen.

Lägg fiskpinnarna på en torr skärbräda och låt dem torka några minuter.
Stek fiskpinnarna i omgångar i smör och olja, ca 2 minuter på varje sida.

Servera med grönsaker, klyftpotatis och sås (aioli är gott till).

Bild från ICA.se