Mimmis Mat

Torskrygg med bacon och bruten potatis

Kategori: Allmänt

Receptet från Landleys kök.
 
4 pers


1 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor 4 msk flytande smör
1 paket bacon
6 bitar soltorkade tomater
1/2 röd lök
4 torskryggfiléer
2 msk klippt, färsk persilja salt, peppar, timjan, oregano

Bruten potatis
800g små potatisar
2 msk smör
salt, peppar

Skär löken i smala klyftor och skär baconen i bitar. Stek lök och bacon tillsammans i cirka 3 minuter. Strimla soltorkade tomater tunt och rör blanda sedan med lök och bacon.

Ringla smör i en ugnsfast form. Klicka i sambal oelek, pressad vitlök, salt och peppar, timjan, oregano och rör ihop med smöret. Lägg i torksryggfiléerna och klipp över persilja. Salta och peppra ett varv över fisken. Lägg baconröran ovanpå fisken och ställ in allt i 200°C i cirka 15 minuter. Ta ut efter halva tiden och ös fisken med smöret.

Koka potatisarna med skal till de är klara. Kontrollera med en tandpetare. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och tryck sönder dem med något trubbigt. Ringla över smör och salta ordentligt. Värm ugnen till högsta temperatur med grilleffekt och ställ in potatisarna cirka 5 minuter – de ska bli lite knapriga på ytan.

 

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: