Mimmis Mat

Schweizernötrutor

Kategori: Baka

Gudomligt goda!
 
 
Recept från tidningen Hembakat

Ca 16 bitar

Botten
100 g sötmandel, mald
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl farinsocker (kan bytas ut mot 1 dl strösocker)
1 ¼ dl vetemjöl
100 g smör, smält 

Schweizernötfudge
1 dl vispgrädde
200 g schweizernötschoklad 
2 tsk smör 

GÖR SÅ HÄR

Sätt ugnen på 180 grader. Mal sötmandeln i en mandelkvarn.

Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.

Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, klädd med bakplåtsppapper. (En rund springform, ca 23 cm i diameter går också bra).

Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen.

Fudge

Värmen upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna något.

Bred ut fudgen på kakan och ställ den i kylen för att stelna.

Skär kakan i rutor. Servera gärna med en klick vispgrädde eller njut av den som den är.

 

Foto från tidningen Hembakat.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: