Gratinerad ravioli med lax och vinsås
Kategori: Gratäng
4 pers ca 45 min
Ingredienser
400 g laxfilé (eller 4 bitar)
salt och peppar
500 g färsk ravioli med svamp
(jag tog även ravioli med mozarella och basilika)
olivolja till stekning
4 salladslökar
65 g rucola
65 g färsk spenat
Ingredienser till såsen
2 msk finhackad gul lök
1 msk smör
1 dl vitt vin
1 fiskbuljongtärning
3 dl grädde (eller valfri matlagningsgrädde)
1 dl riven parmesanost
Sätt ugnen på 225.
Skär laxen i bitar, ca 4x4 cm och krydda med salt och peppar.
Sås
Fräs den finhackade löken i smör i en kastrull i någon minut så att den mjuknar utan att ta färg.
Häll på vin och tillsätt buljongtärning och grädde.
Låt koka tills såsen tjocknar något och blanda sedan ner osten.
Ta från värmen och smaka av med salt och peppar.
Hetta upp lite olivolja, ca 2 msk, i en stekpanna och stek laxen hastigt så att den får lite färg.
Plocka up laxen ur pannan.
Skiva salladslöken och lägg den i pannan med rucola och spenat.
Låt mjukna på svag värme och krydda med salt och peppar.
Koka raviolin enligt anvisning på förpackningen och häll av vattnet.
Blanda försiktigt raviolin med såsen.
Varva spenatfräset, lax och ravioli i en eldfast form och grädda därefter i ugnen i 15-20 min.
Servera laxgratängen rykande varm och gärna med grönsaker.