Pots de crème au chocolat
Kategori: Efterrätt
Recept från tidningen hembakat.
Underbart god efterrätt av Roy Fares.
6 port
200 g mörk choklad, 55 procent hackad
6 stora äggulor
½ dl strösocker
½ tsk salt
2 dl mjölk, 3 procent
3½ dl vispgrädde
1 vaniljstång
Garnering
ca 2½ dl vispgrädde
100 g mörk chocklad hackad
Lägg chokladen i en bunke.
Blanda äggulor, strösocker och salt i en annan bunke.
Häll mjölk och grädde i en kasatrulll.
Dela vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg dem i kastrullen.
Låt blandningen koka upp under omrörning och häll ner den i äggblandningen.
Blanda väl och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Värm på medelvärme och under konstant omrörning upp blandingen tills den börjar tjockna. Häll ner krämen i ckokladen, Låt den stå i några minuter och mixa den sedan slät med en stavmixer.
Häll chokladkrämen i sex koppa eller skålar, 6-7 cm i daimeter, och låt dem stå i kylen i minst 2 timmar. Garnera desserterna med lättvispad grädde och choklad vid servering.