Botten 100 g sötmandel, mald 2 ägg 2 dl strösocker 1 dl farinsocker (kan bytas ut mot 1 dl strösocker) 1 ¼ dl vetemjöl 100 g smör, smält
Schweizernötfudge 1 dl vispgrädde 200 g schweizernötschoklad 2 tsk smör
GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 180 grader. Mal sötmandeln i en mandelkvarn.
Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, klädd med bakplåtsppapper. (En rund springform, ca 23 cm i diameter går också bra).
Grädda kakan mitt i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen.
Fudge
Värmen upp grädden i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och smält ner den i grädden. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en slät smet. Låt den svalna något.
Bred ut fudgen på kakan och ställ den i kylen för att stelna.
Skär kakan i rutor. Servera gärna med en klick vispgrädde eller njut av den som den är.