Skär svampen i bitar och stek gyllenbrun i smör. Tillsätt schalottenlök. Blanda ägg med mjölk, salta och peppar och slå på den stekta svampen och sänk temperaturen. Lägg i kycklingköttet och osten. Låt omeletten ”stanna” och toppa med skuren salladslök.
Skär osten och melonen i 16 mindre kuber. Skär skinkskivorna i lång breda strimlor. Vispa ihop olivolja, saft och skal av citronen samt hackade örter, salt och peppar. Låt marinera i kylen i en timma. Trä upp skinka, ost och melon på pinnen (spettet). Ställ spetten på ett fat och ringla över marinaden. Ta fram spetten i god tid så de inte är för kalla vid servering.
Koka pastavatten. Skär laxen i strimlor. Vispa samman ägg, parmesan, citronskal, dill och svartpeppar i en skål. Koka pastan. Lägg i sockerärtorna den sista halvminuten. Häll av vattnet. Häll i äggblandningen och laxstrimlorna över den varma pastan. Blanda om och servera.
Till 4 personer : 8 toastbröd 1 stor stekt kycklingfile ost rödlök tomat smör
Stek kycklingen helt färdig. Krydda med sal, och örtkrydda. Värm upp smörgåsgrillen eller våffeljärnet, smöra brödet på utsidan. Skiva kycklingen i tunna skivor och fyll brödet med ost , tomat , kyckling och lök. Grilla den tills osten har smält och den fått en riktigt fin färg på utsidan.