Mimmis Mat

Kycklingfrittata med västerbottensost och svamp

Kategori: Kyckling

 
4 portioner

 Ca 400 g kycklingkött från grillad kyckling

6-7 ägg

5 msk mjölk

100 g riven Västerbottensost®

4 skivade salladslökar

2 finhackade schalottenlökar

100 g svamp i säsong

Salt och peppar

Smör till stekning

Skär svampen i bitar och stek gyllenbrun i smör. Tillsätt schalottenlök. Blanda ägg med mjölk, salta och peppar och slå på den stekta svampen och sänk temperaturen. Lägg i kycklingköttet och osten. Låt omeletten ”stanna” och toppa med skuren salladslök.

 
 
 

Sötsalta parmaspett

Kategori: Förtugg

 
ca 16 st små spett
 
150 gr grekisk getost (jag tog vanlig fetaost)
½ kg melon t ex cataloupe
70 gr lufttorkad skinka typ prosciutto
1 dl olivolja
1 msk pressad citron
1 tsk rivet citronskal
3 msk hackad basilika
flingsalt och svartpeppar
16 små cocktailpinnar (tandpetare går också bra)
 
 
Skär osten och melonen i 16 mindre kuber. Skär skinkskivorna i lång breda strimlor. Vispa ihop olivolja, saft och skal av citronen samt hackade örter, salt och peppar. Låt marinera i kylen i en timma. Trä upp skinka, ost och melon på pinnen (spettet). Ställ spetten på ett fat och ringla över marinaden. Ta fram spetten i god tid så de inte är för kalla vid servering.

Carins citronpasta med rökt lax

Kategori: Pasta

4 pers
 
100 g kallrökt lax i skivor
2 ägg
2 dl färsk riven parmesanost
Finrivet skal av ½ citron
1 dl finhackad dill
½ tsk nymald svartpeppar
400 g färsk pasta
150-200 g sockerärtor
 
Koka pastavatten. Skär laxen i strimlor. Vispa samman ägg, parmesan, citronskal, dill och svartpeppar i en skål. Koka pastan. Lägg i sockerärtorna den sista halvminuten. Häll av vattnet. Häll i äggblandningen och laxstrimlorna över den varma pastan. Blanda om och servera.
 

Varm kycklingmacka

Kategori: Kyckling

Till 4 personer : 8 toastbröd 1 stor stekt kycklingfile ost rödlök tomat smör

Stek kycklingen helt färdig. Krydda med sal, och örtkrydda. Värm upp smörgåsgrillen eller våffeljärnet, smöra brödet på utsidan. Skiva kycklingen i tunna skivor och fyll brödet med ost , tomat , kyckling och lök. Grilla den tills osten har smält och den fått en riktigt fin färg på utsidan.

 

Potatis i smördeg

Kategori: Potatis

1 färdigkavlad smördegsplatta

8-10 stora potatisar

150 gr västerbottensost

salt o peppar

 

Skala o koka potatisen.

Pressa och låt kallna.

Riv osten och blanda med potatisen. Smaksätt med salt o peppar.

Lägg potatisblandningen på smördegsplattan och vik ihop till en

”limpa”. Pensla med ägg och värm i ugnen 200 gr i ca 30 minuter.