Pasta med lax och spenat
Kategori: Pasta
Kategori: Pasta
Kategori: Paj
3 dl vetemjöl
125 g kylskåpskallt smör
3 msk iskallt vatten
Äggstanning
2 dl mjölk
3 ägg
Salt o peppar
Riven ost
Fyllning
Stekt bacon och lök, skinka, valfria kryddor.
Gör en deg och ställ den i kylskåpet ca 30 min. Platta sedan ut den i en pajform och nagga den. Grädda i ugnen 200 grader i 10 min.
Lägg fyllningen i pajen och häll äggstanningen över. Strö riven ost över. Grädda 175 grader ca 45 min.
Servera med en sallad och lite god dressing till.
Kategori: Kyckling
Receptet är hämtat från Pernilla Wahlgrens blogg.
Beräkna 1 kycklingfilé per person
Skär ett snitt i varje filé. Bred på ett lager pesto , 2 skivor mozzarella och 2 tunna skivor salami (Använd gärna den avlånga mozzarellan till detta. Salami Milano är också ett bra tips!) Tryck ihop kycklingfiléerna lite lätt och häll lite olivolja över. Salta och peppra.
Lägg upp i en ugnsfast form eller i långpanna. Ställ in i ugnen på 175 grader, ca 35 min. Kolla ordentligt att kycklingen inte är röd inuti innan du tar ut den!
Medan kycklingen är i ugnen kokar du pastan som du blandar med en enkel sås gjord på:
1 burk soltorkade tomater Några skedar pesto Lite matlagningsgrädde Lite matlagningsvin, riven parmesan, salt och peppar.
Skär de soltorkade tomaterna i minde bitar. Stek dom i pannan i sin egen inläggningsolja. Blanda ner de övriga ingredienserna. Smaka av. Blanda i pastan. (Vilken sort du själv väljer.) Servera gärna tillsammans med smörstekt sparris med hyvlad parmesanost, samt en fräsch sallad!
Kategori: Fisk/Skaldjur
Ta 4 laxbitar och lägg i en form, salta.
Gör en tjock röra av creme fraiche (ca 2,5 dl), hackade soltorkade tomater (efter smak)
och riven västerbottensost eller annan lagrad ost (2-3 dl, efter smak).
Bred/klicka över fisken och stoppa i ugn, 225 g.
Tid efter tjocklek på fisken.
Servera med pressad potatis och en sallad.
Kategori: Kött
Kategori: Fisk/Skaldjur