Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst ) fräs den i olja tillsammans med de strimlade grönsakerna, chilin, och svampen. När kycklingen är klar så vänder du i currypasta och tomatpure och vänder runt, häll ner kycklingfonden. Häll i vatten och kokosmjölk och låt allt sjuda upp och puttra på svagvärme. Bryt ner ett paket med nudlar det ska inte koka nu, utan på svag värme tills nudlarna är klara. Ta bort från plattan och pressa över saften av en lime i grytan och rör om. Servera genast.
En bit kassler, mängd efter tycke 1 pkt bacon 1 pkt Cantadou Vitlöksost 2 tsk KNORR Pasta & Pizzakrydda 1/2 purjolök 2 dl crème fraiche 2 dl grädde 2 dl mjölk
Klipp baconen i bitar och stek dem knapriga. Låt de rinna av på hushållspapper. Strimla purjolöken och fräs den i smör. Tillsätt kassler skurna i små bitar och baconen. Rör ner vitlöksosten, crème fraiche och grädde. Smaksätt med KNORR´s pasta & pizzakrydda. Låt puttra en stund och späd sedan med mjölken till önskad konsistens. Servera med spagetti och grönsaker.
Mal hasselnötterna och blanda med socker, potatismjöl och bakpulver. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner hasselnötsblandningen. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm. Grädda i 175 grader ca 25 min. Fördela vispgrädde, socker och sirap i två stycken 2-literskastruller, annars tar det så
lång tid innan krämen tjocknar. Koka kolakrämen tills den börjar bli tjock, det tar ca 25-30 min, rör om då och då. Tillsätt margarinet. Låt kolakrämen svalna. Mortla kaffepulvret. Vispa grädde och kafffepulver.
1 stor fläskfilé, putsad 3 dl grädde 2 dl creme fraiche 2 msk soya 4-5 msk tapenade (olivröra på svarta oliver, finns på burk) 2 vitlöksklyftor, pressade salt o peppar
Lägg filén i en ugnsform.
Rör ihop allt de andra och häll över filén.
In i ugnen 175 C, ca 1 timma.
Koka under tiden ris, gör en god sallad eller stek lite god a grönsaker att ha till.
När filén är klar så ta upp den ur såsen och skär i skivor.
Rör om i såsen och läggg tillbaka den skivade filén.