Nötfrestelse med kolakräm
Kategori: Efterrätt
Tid: ca 50 min + 25 i ugnen ca 12 bitar
Nötbotten:
400 g hasselnötter
5 dl strösocker
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
10 äggvitor
Fyllning:
6dl vispgrädde
4 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 msk margarin
Topping:
1 msk kaffepulver
5 dl vispgrädde
Garnering:
Siktad kakao eller strössel
Mal hasselnötterna och blanda med socker, potatismjöl och bakpulver.
Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner hasselnötsblandningen.
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm. Grädda i 175 grader ca 25 min.
Fördela vispgrädde, socker och sirap i två stycken 2-literskastruller, annars tar det så
lång tid innan krämen tjocknar. Koka kolakrämen tills den börjar bli tjock, det tar ca 25-30 min, rör om då och då. Tillsätt margarinet. Låt kolakrämen svalna.
Mortla kaffepulvret. Vispa grädde och kafffepulver.
Mortla kaffepulvret. Vispa grädde och kafffepulver.