Fyllning: 200 g mandelmassa 200 g mjukt smör 1 dl råsocker
Pensling: 1 ägg 1 msk mjölk råsocker och pärlsocker
Gör så här
Värm mjölk och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan. Tillsätt salt, strösocker och kesella. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl lite i taget. Knåda degen väl. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, smör och råsocker till en slät massa. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar Kavla ut varje degbit till en rektangel, 45 x 20 cm, cirka 1 cm tjock. Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en tajt rulle från långsida till långsida. Skiva varje rulle i cirka 2-3 cm breda bitar. Lägg bitarna i pappersformar i en muffinsplåt eller på en bakplåt. Jäs under bakduk i cirka 30 minuter. Vispa upp ägg och mjölk till penslingen. Pensla bullarna, strö över pärlsocker och råsocker och grädda i 10-13 minuter.
Stek en påse kyckling med Paneng kryddpåse (jag tog två påsar) och blanda i kokosmjölk (tog två burkar). Du kan även blanda i wokegrönsaker. Servera med nudlar eller ris. Snabbt och lätt!
Receptet har jag hittat på Arla.se och heter då "Mickes lövbiff surprise"
4 port.
1 purjolök (jag tog 2 normalstora gula lökar)
ca 500 g lövbiff
100 g riven Västerbottensost (tog osten jag hade hemma)
150 g ädelost
3 dl creme fraiche (tog lite creme fraiche som jag blandade med matl.grädde)
smör till stekning
salt o peppar
Servera potatis, pasta eller ris till och en sallad.
Sätt ugnen på 175 gr.
Slanta pujolöken. Strimla lövbiffen och fräs i smör. Krydda med salt och peppar. Värm creme fraiche och ädelost i en kastrull på låg värme tills osten smält. Smaka av med lite peppar och mer salt ocm det behövs. Varva purjolök och lövbiff i ugnsformen och häll ostsåsen över. Strö riven ost över och gratinera i ca 20-30 minuter tills osten fått fin färg.