Mimmis Mat

Nötfrestelse med kolakräm

Kategori: Tårta

Tid: ca 50 min + 25 i ugnen
ca 12 bitar


Nötbotten:
400 g hasselnötter
5 dl strösocker
2 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
10 äggvitor

Fyllning:
6 dl vispgrädde
4 dl strösocker
1 dl ljus sirap
4 msk margarin

Topping:
1 msk kaffepulver
5 dl vispgrädde

Garnering:
Siktad kakao eller strössel


Mal hasselnötterna och blanda med socker, potatismjöl och bakpulver.

Vispa äggvitorna till hårt skum och rör försiktigt ner hasselnötsblandningen.

Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30x40 cm. Grädda i 175 grader ca 25 min.

Fördela vispgrädde, socker och sirap i 2 stycken 2-literskastruller, annars tar det så lång tid innan krämen tjocknar. Koka kolakrämen tills den börjar bli tjock, det tar ca 25-30 min, rör om då och då. Tillsätt margarinet. Låt kolakrämen svalna.

Mortla kaffepulvret. Vispa grädde och kafffepulver.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: