Pappardelle med salsiccia och spenat
Kategori: Korv
Detta fick vi till lunch i Moliden. MUMS!
4 port.
700 g pappardelle eller annan pasta
8 st salsicciakorvar eller annan korv (ca 400 g)
½ dl pinjenötter
400 g körsbärs/pärltomater
1 påse färsk spenat (ca 225 g)
4 äggulor
parmesanost att hyvla
olivolja
salt, ev flingsalt, nymalen svartpeppar
Rosta pinjenötterna tills de får lite färg i 1 msk olja i en het stekpanna. Strö över 2 krm salt. Låt rinna av på hushållspapper. Koka pastan i en stor kastrull enligt anvisning på förpackningen.
Skär ett snitt i salsicciakorvarna. Skrapa ut färsen och lägg på ett fat. eller skär dom i skivor. Dela tomaterna.
Bryn korvfärsen/korvbitarna i 1 msk olja i en stekpanna 5–7 minuter.
Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Blanda ner tomaterna, spenaten och den stekta korvfärsen i pastan. Låt det bli varmt.
Lägg upp pastan på ett stort fat. Strö på pinjenötterna och hyvla över parmesan. Krydda med svartpeppar och ev flingsalt. Avsluta med att ringla lite olja över. Servera med var sin äggula i skal i äggkopp bredvid.
Bild från ICAs hemsida.