Pernilla Wahlgrens chokladtårta
Kategori: Tårta
Gör två chokladbottnar som delas med kniv så att det blir 4 bottnar!
4 dl strösocker
6 ägg
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
8 msk kakao
200 gram smör
Sätt ugnen på 200 grader. (Om du gräddar en i taget dvs. Annars är det bästa att använda varmluftsugn och då sänks ju värmen automatiskt.)
Vispa ägg och socker poröst, sikta i de torra ingredienserna och rör försiktigt i det smälta smöret.
Smörj och bröa två formar och fördela smeten i båda.
Grädda i ca 20 min.
När bottnarna svalnat delar du dem till fyra tunna tårtbottnar.
Fyllningen:
Det första och tredje lagret på tårtan fyllsmed färdig pulvermix. Chokladmousse med chrisp.
Mittenlagret fylls med vispgrädde blandad med riven vit choklad.
Toppa tårtan med vipsad grädde (kan blandas med vaniljsocker och kakao) och riven vit choklad över. Dekorera med färdigköpta choklad-dekorationer eller färska bär!
Enkelt och sååå gott!