Fördrink och tilltugg
Kategori: Halv åtta hos Maria
Drink: Bellini
Mixa burkpersikor (stor burk). Fyll glaset med 1/3 persikomix (eller så mycket eller lite man vill) och häll sedan på med mousserande vin. Jag tog Chapel Hill Sweet Sprakling.
Tilltugg: Parmaknyten med färskost
10 skivor parmaskinka
10 st urskärnade svarta oliver
5 st soltorkade tomater
150 g färskost eller Philadelphiaost
10 st gräslöksstrån
Finhacka oliverna och strimla de soltorkade tomaterna. Blanda med osten. Smaka av med örtsalt.
Fördela en klick på mitten på varje skiva parmaskinka. Vik upp kanterna och knyt ihop till ett paket med hjälp av ett strå gräslök.
Tilltugg: Tortillas con cangrejo de rio
45 st
5 st wrap tortillabröd, stora (Jag köpte mindre bröd och fyllde mer så 3 bröd räckte)
170 g kräftstjärtar i lag
1 st purjolök, 10 cm
2 st chilifrukter (Jag tog en)
2 dl lätt creme fraiche
3 msk sweet chilisås
1 krm salt
Häll av spadet från kräftstjärtarna och låt rinna av väl.
Skölj purjolöken och skär den i grova bitar.
Ta bort kärnorna ur chilin.
Lägg alla ingredienser i en matberedare med kniv och blanda samman. Smaka av med salt och bred fyllningen på bröden. Rulla ihop och täck med plastfolie. Ställ kallt någon eller några timmar. Skär upp i önskade bitar innan servering.