Mexikansk soppa med chorizo
Kategori: Korv
4 p
400 g köttfärs
300 g chorizokorv (3 st) skivad
1 hackad gul lök
1 msk smör
1 tärnad morot
1 dl tomatpuré
1 vitlöksklyfta
1 msk paprikapulver
1 msk tacokrydda
salt o peppar
9 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
5 potatisar skurna i små bitar
1 strimlad paprika
3 msk hacka persilja
Till servering:
2 dl matyoghurt
Bryn färs, korv och lök i smör i en gryta.
Blanda ner morot, tomatpuré, pressad vitlök, paprikapulver, tacokrydda, salt och peppar.
Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp.
Lägg i potatisen och sjud ca 10 min.
Tillsätt paprikan.
Strö över persilja.
Servera med yoghurt och börd.