Mimmis Mat

Benjamins Carbonara

Kategori: Pasta

4 p

500 g penne
280 g pancetta eller bacon
100 g pecorini
100 g parmesanost
5 äggulor

Koka pastan.
Skiva pancettan/baconet.
Riv osten.
Blanda äggulorna i en skål.
Stek pancettan/baconent. Krydda m svartpeppar. Häll på ½ dl av pastavattnet och rör runt.
Ta 2-3 dl av pastavattnen och spara i en skål.
Häll all pasta i en skål. Blanda ner den stekta pancettan/baconet.
Blanda i 1 dl av den rivna osten tillsammans med ca 1 dl av pastavattnet du sparade.
Häll sedan ner äggulorna under konstant omrörning.
Rör snabbt tills det blir en krämig konsistens. Fyll på med mer riven ost och vatten till den konsistens du vill ha.
Avsluta med rejält med svartpeppar.

Recept från http://pernillawahlgren.se/bloggar/pernillas-blogg

Kommentarer


Kommentera inlägget här: