Mimmis Mat

Kassler med champinjontäcke

Kategori: Kött

4 port

Du behöver:

400 g Kassler

 250 g Färska champinjoner

2 st Schalottenlökar

3 dl Grädde

50 g Fetaost

Riven ost, 1-2 dl

Salt

Vitpeppar

 

Gör så här:

Skiva champinjonerna.

Hacka schalottenlöken.

Fräs svampen och löken i smör i en kastrull.

Häll över grädden och låt det puttra tills det tjocknat något. Ungefär 5-10 minuter.

Skiva kasslern i skivor.

Lägg de i en ugnsfastform.

Smula över fetaosten.

Smaka av svampsåsen med vitpeppar och lite salt. (Tänk på att kasslern är salt i sig.)

Häll såsen över kasslern.

Strö över riven ost.

Tillaga i ugnen ca 10 minuter i 250 grader.

 

Servera med potatis och sallad.


Recept och foto: www.andreanordling.blogg.se

Kommentarer


Kommentera inlägget här: