Kassler med champinjontäcke
Kategori: Kött
4 port
Du behöver:
400 g Kassler
250 g Färska champinjoner
2 st Schalottenlökar
3 dl Grädde
50 g Fetaost
Riven ost, 1-2 dl
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Skiva champinjonerna.
Hacka schalottenlöken.
Fräs svampen och löken i smör i en kastrull.
Häll över grädden och låt det puttra tills det tjocknat något. Ungefär 5-10 minuter.
Skiva kasslern i skivor.
Lägg de i en ugnsfastform.
Smula över fetaosten.
Smaka av svampsåsen med vitpeppar och lite salt. (Tänk på att kasslern är salt i sig.)
Häll såsen över kasslern.
Strö över riven ost.
Tillaga i ugnen ca 10 minuter i 250 grader.
Servera med potatis och sallad.
Recept och foto: www.andreanordling.blogg.se