Mimmis Mat

Kolatårta

Kategori: Baka

15-20 bitar

Rosta 300 g mandel i en torr stekpanna. Hacka den fint eller mal i mandelkvarn.
Vispa 6 äggvitor och 4 dl florsocker kraftigt med elvisp i minst 10 min. Tillsätt mandeln försiktigt. 
Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant, 24x24 cm eller i bakpappersklädd långpanna, 20x30 cm.
Gärdda mitt i ugnen i 175 g, ca 30-40 min.
Rör ihop 4 dl florsocker och 6 äggulor i en kastrull. Skjud på svag väre under omrörning tills det tjocknat. Blanda ner 100 g ljus choklad och 100 g mörk choklad i bitar. Tillsätt 150 g mjukt, osaltat smör i klickar, rör tills allt smält. Låt kallna. Bred krämen på bottnen. Servera med bär eller frukt. (Jag serverade med bara vaniljglass.)


Foto: Maria Nordling Byström

Kommentarer


Kommentera inlägget här: