Krämig fläskfilé
Kategori: Kött
1 stor fläskfilé
5 soltorkade tomater (Ridderheims)
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1 purjolök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
Kött och grillkrydda (Knorr)
Salt och svartpeppar
Smör till stekning
Putsa och skär filén i skivor. Salt och peppra. Stek i rikligt med smör, gärna i omgångar så inte köttet kokas. Strimla purjon och soltorkade tomater och stek med tills löken mjuknat. Häll på grädde och creme fraiche. Smula ner buljongtärningen och pressa i viklöksklyftan. Låt puttra tills köttet är genomlagat. Krydda med grillkryddan efter smak.

Foto och recept: www.bloggfamiljen.se/matplatsen
5 soltorkade tomater (Ridderheims)
1 vitlöksklyfta
1 köttbuljongtärning
1 purjolök
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
Kött och grillkrydda (Knorr)
Salt och svartpeppar
Smör till stekning
Putsa och skär filén i skivor. Salt och peppra. Stek i rikligt med smör, gärna i omgångar så inte köttet kokas. Strimla purjon och soltorkade tomater och stek med tills löken mjuknat. Häll på grädde och creme fraiche. Smula ner buljongtärningen och pressa i viklöksklyftan. Låt puttra tills köttet är genomlagat. Krydda med grillkryddan efter smak.

Foto och recept: www.bloggfamiljen.se/matplatsen