Lax med citrongrädde och ärtpuré
Kategori: Fisk/Skaldjur
Du behöver:
4 st. Portionsbitar lax
Citrongrädde:
1,5 dl Grädde
1 Stor citron
3 msk Gräslök
Salt
Ärtpuré:
3 dl Frysta gröna ärtor
1/2dl Grädde
2 msk Turkisk yoghurt
Salt & vitpeppar
Gör så här:
Citrongrädden.
Vispa grädden hård.
Tvätta citronen och riv ner skalet i grädden.
Pressa sedan i en halv citron. Smaka av! Vill du ha mer citronsmak pressa i resten.
Rör ner gräslöken och lite salt.
Ärtpuré:
Lägg ärtorna i en kastrull.
Häll kallt vatten på ärtorna så att det precis täcker.
Salta lite.
Koka upp och dra sedan från plattan.
Häll i lite kallt vatten och låt stå i cirka fem minuter.
Sila ärtorna och lägg de i en bunke.
Häll över grädden.
Mixa tills ärtorna har blivit till puré.
Rör i yoghurt och kryddor.
Stek laxen. Några minuter på vardera sida.
Om det önskas servera med potatis.