Laxknyten med skagensås
Kategori: Fisk/Skaldjur
Receptet hittade jag här. Ny favorit matblogg.
För 4 personer:
- 4 st portionsbitar lax
- olivolja
- gräslök
- sweet chili sås
- 1 citron
- salt och peppar
- aluminiumfolie
- Sätt på ugnen på 200 grader eller tänd grillen.
- Tag 4 bitar folie i A4-storlek (dubbelt om du ska grilla).
- Lägg en laxbit på varje folieark, med skinnsidan nedåt.
- Salta och peppra efter smak.
- Ringla över sweet chilisås och lite olivolja.
- Hacka lite gräslök och strö över.
- Toppa med lite rivet skal av citronen.
- Vik ihop folien så den får formen av en liten båt med vecket uppåt.
- Sätt in i ugnen eller lägg på grillen i 10-15 min (lite längre i ugnen).
Skagensås
- 1 dl majonnäs
- 2 dl crème fraiche
- 1 halv burk stenbitsrom
- 300 g oskalade räkor
- 1 stort knippe bladpersilja
- 1 knippe gräslök
- 1 citron
- salt och vitpeppar
- Skala de tinade räkorna
- Blanda majonnäsen med lite av crème fraichen.
- Blanda i resten av crème fraichen.
- Lägg i stenbitsrom och de skalade räkorna och blanda om.
- Hacka persiljan och gräslöken fint och blanda i såsen.
- Smaka av med salt och peppar och lite saft från citronen.