Risgrynspannacotta
Kategori: Efterrätt
1 paket färdig risgrynsgröt (500 g)
3 msk florsocker
2 dl turkisk yoghurt
1 vaniljstång
2 gelatinblad
Till servering
Hinnfria apelsinklyftor eller
hallonsylt
rostade mandelspån
kanel
Jag tog sylt och mandelspån.
Blanda gröt, florsocker, yoghurt och urskrapade vaniljfrön.
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i ca 5 min.
Smält gelatinet på väldigt svag värme i en liten kastrull. Blanda ner lite av grötblandningen. Vänd ner gelatinblandningen i gröten.
Häll upp i glas eller koppar. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
Toppa pannacottan med något av exemplen. Strö över mandelspån och pudra på kanel.
3 msk florsocker
2 dl turkisk yoghurt
1 vaniljstång
2 gelatinblad
Till servering
Hinnfria apelsinklyftor eller
hallonsylt
rostade mandelspån
kanel
Jag tog sylt och mandelspån.
Blanda gröt, florsocker, yoghurt och urskrapade vaniljfrön.
Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i ca 5 min.
Smält gelatinet på väldigt svag värme i en liten kastrull. Blanda ner lite av grötblandningen. Vänd ner gelatinblandningen i gröten.
Häll upp i glas eller koppar. Låt stelna i kylen i minst 4 timmar.
Toppa pannacottan med något av exemplen. Strö över mandelspån och pudra på kanel.