Svamsoppa med parmesan och spenat
Kategori: Soppa
Detta recept är från Andreas blogg. Jag hade hackad fryst spenat hemma och det gick bra det med. Supergod soppa.
4 port
Du behöver:
250 g |
Fryst bladspenat |
200 g |
Färska champinjoner |
2 msk |
smör |
2 st |
Vitlöksklyftor |
0,5 dl |
vetemjöl |
1 l |
mjölk |
2 dl |
Riven parmesanost |
1,5 tsk |
salt |
2 krm |
svartpeppar |
Gör så här:
Tina spenaten och krama ur överflödigt vatten.
Skiva champinjonera.
Fräs dem i smör i en kastrull.
Tillsätt spenaten och pressa ner vitlöken.
Salta och peppra.
Blanda ner mjölet och späd med mjölk under omrörning.
Låt soppan sjuda 5 minuter.
Rör i osten.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med bröd
Bild på soppan hittar ni på Andreas blogg.
www.andreanordling.blogg.se