Mimmis Mat

Tacovariant

Kategori: Gratäng

Nötfärs 500 g
Lök, gul 2 st
Lök, röd 1 st
Salladsblad, kruka
Ost, riven 150 g
Natchos 1 påse
Krossade tomater 1 brk
Körsbärstomater ½ fpk
Äppelcidervinäger 1 tsk
Vitlök, klyfta 3 st
Salt
Smör
Chilipulver 1 krm
Tacokrydda
Gräddfil

Sätt ugnen på 125 grader och grill. 
Blanda krossade tomater, en hackad gul lök, äppelcidervinäger och en hackad vitlöksklyfta i en kastrull, koka minst 7 minuter. Hacka två vitlöksklyftor och en gul lök. Hetta upp en stekpanna och fräs i lite smör i cirka 5 minuter. Tillsätt nötfärs och tacokrydda och bryn tills färsen är genomstekt. Tillsätt ½ dl vatten och låt låt puttra medelvärme tills vätskan kokat in.
Lägg nachochips på en ugnsplåt/i ugnsform. Lägg på färsen och den rivna osten. Ställ plåten i ugnen i 5 minuter. Hacka sallad och finhacka rödlöken. Dela tomater.
Ta ut plåten och häll över hälften av tacosåsen, salladen och tomaterna samt klicka över gräddfil. Servera med tacosåsen bredvid om du vill. Löken kan man ha bredvid om man vill. 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: