Mimmis Mat

Afrikansk gryta

Kategori: Kött

En värmande gryta med afrikanska smaker.
 
Ingredienser 4 personer
1,2 kg rostbiff
2 msk smör till stekning
2 gula stora lökar
2-4 vitlökslyftor
1 röd + 1 grön paprika
1-2 msk curry
1 msk mango chutney
1 msk äkta soja
3 dl matlagningsgrädde
1-2 msk mjöl + ev.
1 dl vatten till spädning
1 banan
Salt och svartpeppar
3 msk cognac till flambering (flambering går att utesluta)
 
Gör så här: Hacka lök, skiva vitlök och tärna paprikan. Fräs lök och vitlök mjuk i smör. Tillsätt curryn och låt den fräsa med en stund. Skär rostbiffen i tärningar och fräs hastigt i omgångar i en stekpanna. Häll över den stekta löken. Hetta upp en gryta, tillsätt cognac och flambera. (Stäng av köksfläkten och ha ett lock i beredskap för att släcka lågorna vid behov). Tillsätt grädden, mango chutney, soja, paprika, salt och peppar och låt puttra ca 5 minuter. Strö ev. över mjöl och späd med vattnet om du önskar mer sås. Tillsätt den skivade bananen och sjud ytterligare i ca 5 minuter utan att koka.
Servera med ris och tillbehör som cashewnötter, torkade bananchips, färsk kiwi och mango chutney.
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: