Köttfärs- och olivpaj
Kategori: Paj
Ingredienser 6 port:
2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
1/2 pkt bacon, 140 g
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
2 dl lätt crème fraiche
3 ägg
2 tomater
ca 15 oliver
1 dl riven ost
Gör så här:
Pajen går snabbt att göra, men ska stå en stund i ugnen. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och hacka löken. Hacka baconet. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna. Rör i lök och bacon. Låt allt fräsa i några minuter. Krydda med salt, peppar och oregano. Rör i crème fraiche och låt allt koka ca 5 min. Ta det från värmen. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Vispa ihop äggen och rör ner dem i färsen. Häll färsen i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem och oliverna på färsen. Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en grönsallad.