Hallonfyllda jitterbuggar
Kategori: Baka
ca 24 st
100 g smör eller margarin
3/4 dl florsocker
2½ dl vetemjöl
1 äggula
4 msk hallonsylt
Marängsmet:
1 äggvita
1 dl strösocker
Blanda smör, florsocker, mjöl och äggula till en deg. Tillsätt ev mer mjöl. Lägg i plastpåse i kylen minst 30 min.
Vispa äggvitan till hårt skum. Blanda försiktig ner sockret.
Lägg degen på mjölat bord och dela i två bitar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 15 cm bred och 25 cm lång. Bred sylt på varje rektangel, ca 3-4 cm av översta delen ska vara utan sylt. Bred marängsmeten ovanpå sylten.
Rulla ihop rektanglarn från långsidan som en rulltårta och täck med plastfolie. Lägg i frysen 30 min. Skär sedan varje rulle i 12 skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Grädda i 150 g ca 20 min. Låt kakorna svalna på plåten.