Krämfylld havrekaka
Kategori: Baka
Något gott att sliska på i helgen ;) Läs igenom receptet innan du börjar.
Deg:
300 g smält smör
3 dl farinsocker
5 ½ dl havregryn
5 ½ dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
Kräm emellan:
4 dl creme fraiche (ej lätt)
3 dl strösocker
4 tsk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker.
175-200 g (ugn)
Smält smöret. Blanda farinsocker, havregryn, vetemjöl och bikarbonat. Rör om så det blandar sig. Tillsätt det smälta smöret i havregrynsblandningen. Rör om tills det är en smulig massa.
Bred ut hälften av degen i långpannan. (resten ska vara ovanpå fyllningen). Grädda i ca 6-8 minuter mitt i ugnen.
Under tiden kakan nu gräddas, rör ihop i en kastrull crème fraichen, socker och potatismjölet. Låt sjuda ihop. Efter sjudning tillsätt vaniljsockret.
Bred ut fyllningen på den förgräddade kakan. Strö sedan över resten av havregrynsmassan, grädda ytterligare i ca 10-13 minuter.
Låt kakan kallna innan du skär den i bitar, fyrkanter eller trianglar.
Bred ut hälften av degen i långpannan. (resten ska vara ovanpå fyllningen). Grädda i ca 6-8 minuter mitt i ugnen.
Under tiden kakan nu gräddas, rör ihop i en kastrull crème fraichen, socker och potatismjölet. Låt sjuda ihop. Efter sjudning tillsätt vaniljsockret.
Bred ut fyllningen på den förgräddade kakan. Strö sedan över resten av havregrynsmassan, grädda ytterligare i ca 10-13 minuter.
Låt kakan kallna innan du skär den i bitar, fyrkanter eller trianglar.