Biffmacka med bearnaissås
Kategori: Kött
4 pers, ca 30 min
1 knippa grön sparris
400 g lövbiff
salt och peppar
ev grillkrydda
8 skivor hårdost av lagrad typ
4 skivor stort formbröd
4 små kvisttomater
1 rödlök
1½ dl bearnaissås (använd färdig sås på tetra eller burk, ej pulversås för den blir för lös)
flingsalt, peppar
Sätt ugnen på 240 gr.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 2 min.
Spola av i kallt i vatten och låt rinna av på en bit hushållspapper.
Strimla lövbiffen. Stek den i het stekpanna, krydda med salt, peppar och gärna lite grillkrydda.
Klyfta tomaterna. Skala och skiva rödlöken.
Lägg osten på bröskivorna. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, ca 5 min.
Ta ut mackorna ur ugnen. Lägg på det strimlade köttet och sparrisen.
Strö tomatklyftorna och lökskivorna över mackorna och klicka på bearnaissåsen.
Gratinera hastigt i ugnen tills såsen har fått färg, endast ett par minuter, annars kan såsen skära sig.
Krydda med flingsalt och svartpeppar.
1 knippa grön sparris
400 g lövbiff
salt och peppar
ev grillkrydda
8 skivor hårdost av lagrad typ
4 skivor stort formbröd
4 små kvisttomater
1 rödlök
1½ dl bearnaissås (använd färdig sås på tetra eller burk, ej pulversås för den blir för lös)
flingsalt, peppar
Sätt ugnen på 240 gr.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 2 min.
Spola av i kallt i vatten och låt rinna av på en bit hushållspapper.
Strimla lövbiffen. Stek den i het stekpanna, krydda med salt, peppar och gärna lite grillkrydda.
Klyfta tomaterna. Skala och skiva rödlöken.
Lägg osten på bröskivorna. Gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun, ca 5 min.
Ta ut mackorna ur ugnen. Lägg på det strimlade köttet och sparrisen.
Strö tomatklyftorna och lökskivorna över mackorna och klicka på bearnaissåsen.
Gratinera hastigt i ugnen tills såsen har fått färg, endast ett par minuter, annars kan såsen skära sig.
Krydda med flingsalt och svartpeppar.