Citronbakad lax med romhollandaise
Kategori: Fisk/Skaldjur
4 port
ca 800 g laxfilé av mittenbiten (jag köpte en hel stor bit och frös in det som blev över)
flingsalt
nymald peppar
3 msk rapsolja
1 dl hackad dill
rivet skal av 1 citron
2 tsk flytande honung
Sås:
ca 4 dl färdigköpt hollandaisesås
50 g löjrom (stenbitrom gick också bra)
Sätt ugnen på 200 grader.
Krydda laxen med salt och peppar.
Blanda resten av ingredienserna och "bred" över laxen.
Baka i mitten av ugnen ca 20 min.
Värm eller gör såsen och blanda i rommen.
Servera med potatis, citronklyftor och en sallad.
ca 800 g laxfilé av mittenbiten (jag köpte en hel stor bit och frös in det som blev över)
flingsalt
nymald peppar
3 msk rapsolja
1 dl hackad dill
rivet skal av 1 citron
2 tsk flytande honung
Sås:
ca 4 dl färdigköpt hollandaisesås
50 g löjrom (stenbitrom gick också bra)
Sätt ugnen på 200 grader.
Krydda laxen med salt och peppar.
Blanda resten av ingredienserna och "bred" över laxen.
Baka i mitten av ugnen ca 20 min.
Värm eller gör såsen och blanda i rommen.
Servera med potatis, citronklyftor och en sallad.