Färsfylld ugnspannkaka
Kategori: Kött
Antal portioner:6
Ingredienser
6 dl mjölk
2 3/4 dl vetemjöl
25 g margarin
salt
Fyllning:
300 g köttfärs
1 gul lök, finhackad
1 burk krossade tomater
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 msk tomatpuré
riven ost
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 225°/275° övervärme. Ta fram en långpanna. Smält margarinet och häll det i pannan.
2. Vispa ihop pannkakssmeten och häll den i långpannan. Grädda pannkakan ca 25 min. Vänd upp den på smörpapper och låt den kallna.
3. Fräs löken med lite margarin i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt den fräsa tills den är smulig. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt färsen småkoka tills vätskan från tomaterna kokat in och röran är ganska fast.
4. Bred ut färsen över pannkakan. Rulla ihop den till en tjock rulle och lägg den på en plåt. Strö på osten och gratinera hastigt i 275° övervärme tills osten smält. Skär den i skivor när det är dags att äta.
1. Sätt ugnen på 225°/275° övervärme. Ta fram en långpanna. Smält margarinet och häll det i pannan.
2. Vispa ihop pannkakssmeten och häll den i långpannan. Grädda pannkakan ca 25 min. Vänd upp den på smörpapper och låt den kallna.
3. Fräs löken med lite margarin i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt den fräsa tills den är smulig. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt färsen småkoka tills vätskan från tomaterna kokat in och röran är ganska fast.
4. Bred ut färsen över pannkakan. Rulla ihop den till en tjock rulle och lägg den på en plåt. Strö på osten och gratinera hastigt i 275° övervärme tills osten smält. Skär den i skivor när det är dags att äta
Foto: TV4