Gratinerad tagliatelle á la café de Paris
Kategori: Kyckling
Ingredienser
10 st schalottenlökar | |
5 st marinerade soltorkade tomater | |
salt o peppar | |
600 g kycklingfilé | |
1 tsk smör, + smör till fatet | |
50 g aromsmör cafe de Paris, färdigköpt | |
5 dl rensade kantareller | |
2 msk rosmarinblad | |
2 dl riven ost | |
2 dl grädde |
Tillagning
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
2. Skala och skiva löken, strimla tomaterna. Salta och peppra kycklingfiléerna.
3. Hetta upp smöret i en liten gryta. Stek kycklingfiléerna under lock i 5 minuter på varje sida.
4. Efterstek på svag värme under lock 5– 7 minuter, kycklingen är färdig vid
70 grader innertemperatur, använd stektermometer. Ta upp kycklingen och håll den varm.
5. Lägg aromsmöret i grytan och hetta upp det på medelstark värme.
6. Fräs i löken, tomaterna och svampen i 3 minuter. Blanda i rosmarinblad.
7. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda det stekta med pastan och osten på ett smort ugnssäkert fat. Ringla över grädden.
8. Gratinera i mitten av ugnen i 5 minuter, tills osten smält och pastan fått fin färg. Toppa med kycklingfiléerna skurna i skivor. Peppra.

Bild och recept från www.alltommat.se
2. Skala och skiva löken, strimla tomaterna. Salta och peppra kycklingfiléerna.
3. Hetta upp smöret i en liten gryta. Stek kycklingfiléerna under lock i 5 minuter på varje sida.
4. Efterstek på svag värme under lock 5– 7 minuter, kycklingen är färdig vid
70 grader innertemperatur, använd stektermometer. Ta upp kycklingen och håll den varm.
5. Lägg aromsmöret i grytan och hetta upp det på medelstark värme.
6. Fräs i löken, tomaterna och svampen i 3 minuter. Blanda i rosmarinblad.
7. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda det stekta med pastan och osten på ett smort ugnssäkert fat. Ringla över grädden.
8. Gratinera i mitten av ugnen i 5 minuter, tills osten smält och pastan fått fin färg. Toppa med kycklingfiléerna skurna i skivor. Peppra.

Bild och recept från www.alltommat.se