Italiensk kasseler i krämig sås
Kategori: Kött
Antal portioner: 4
Ingredienser
700 g kassler i tunna skivor
3 st tomater i småbitar
1 kruka basilika eller oregano
1 dl grädde
3 st vitlöksklyftor
1 dl crème fraiche
2 msk tomatpuré (eller 1 dl chilisås)
150 g mozzarella i bitar
Salt, efter smak
Peppar, efter smak
Serveras med
Pasta eller ris
Go sallad
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Ta fram din finaste ugnsform och skivar kasslern i lagom tjocka bitar.
3. Blanda tomatbitarna, vitlöken och de hackade örterna med crème fraiche och grädde
4. Häll smeten över köttet i formen och strö sedan ost över hela baletten.
5. In i ugnen och låt hela härligheten få lite färg på nosen i ca 15-20 minuter.
6. Servera med pasta och en go grönsallad. Ris fungerar också bra.
Jag gjorde lite mera sås på en höft sådär och använde basilika och åt ris till.
Bild från Recept.nu