Lax med bladspenat och pasta
Kategori: Fisk/Skaldjur
- 4 portionsbitar laxfilé
- 4 port pasta (penne)
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- salt och peppar
- 65 g bladspenat (jag använde fryst, på en höft)
- 2 dl lättcrème fraiche (paprika, chili)
- 1 dl mjölk
Jag gjorde dubbel sats sås och någon temp tog jag inte heller.
- Tina fisken om den är fryst.
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
- Skala, skiva och bryn löken i oljan tillsammans med laxbitarna i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och lägg ner spenaten i pannan runt fisken.
- Rör samman crème fraiche och mjölk häll det i pannan och sjud ca 8 minuter under lock eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
- Woka grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med grönsakerna.
- Servera laxen med pastan.
Bild och recept från www.ica.se