Mimmis Mat

Lax med bladspenat och pasta

Kategori: Fisk/Skaldjur

 
  • 4 portionsbitar laxfilé
  • 4 port pasta (penne)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 65 g bladspenat (jag använde fryst, på en höft)
  • 2 dl lättcrème fraiche (paprika, chili)
  • 1 dl mjölk

Jag gjorde dubbel sats sås och någon temp tog jag inte heller.

  1. Tina fisken om den är fryst.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
  3. Skala, skiva och bryn löken i oljan tillsammans med laxbitarna i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen och lägg ner spenaten i pannan runt fisken.
  4. Rör samman crème fraiche och mjölk häll det i pannan och sjud ca 8 minuter under lock eller tills laxens innertemperatur är 56˚C.
  5. Woka grönsakerna enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med grönsakerna.
  6. Servera laxen med pastan.



Bild och recept från www.ica.se


Kommentarer


Kommentera inlägget här: