Lax med kokos och limesås
Kategori: Fisk/Skaldjur
Detta recept har jag tagit från Andrea's blogg. Mums!
4 port
Du behöver:
500 g skin och benfri laxfilé (använde färdiga portionsbitar)
2 dl kokosmjölk
1 msk färskpressad lime + 1 tsk finrivet limeskal
2 msk finskuren gräslök
rapsolja
salt
peppar
Gör dubbel sats på såsen. Det blir inte så mycket sås annars. Så jag använder 4 dl kokosmjölk och 2 st lime som jag pressar.
Gör så här:
Krydda laxen med salt och peppar.
Stek laxen i olja tills de får en fin färg och är knappt genomstekta.
Ta upp laxen från stekpannan och håll den varm.
Häll kokosmjölken i stekpannan.
Smaksätt med den pressade limen, limeskalen, salt och peppar.
Hetta upp skyn, låt den inte koka.
Tillsätt gräslöken.
Häll skyn över laxen.
Servera med ris och limeklyftor.