Mimmis Mat

Lax med kokos och limesås

Kategori: Fisk/Skaldjur


Detta recept har jag tagit från Andrea's blogg. Mums!

4 port

Du behöver:
500 g skin och benfri laxfilé (använde färdiga portionsbitar)
2 dl kokosmjölk
1 msk färskpressad lime + 1 tsk finrivet limeskal
2 msk finskuren gräslök
rapsolja
salt
peppar

Gör dubbel sats på såsen. Det blir inte så mycket sås annars. Så jag använder 4 dl kokosmjölk och 2 st lime som jag pressar.

Gör så här:
Krydda laxen med salt och peppar.
Stek laxen i olja tills de får en fin färg och är knappt genomstekta.
Ta upp laxen från stekpannan och håll den varm.
Häll kokosmjölken i stekpannan.
Smaksätt med den pressade limen, limeskalen, salt och peppar.
Hetta upp skyn, låt den inte koka.
Tillsätt gräslöken.
Häll skyn över laxen.

Servera med ris och limeklyftor.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: