Lax med nudelwok
Kategori: Fisk/Skaldjur
500-600 g lax
1 msk soja
0,5 tsk salt
2 krm vitpeppar |
250 g äggnudlar
1 msk olja
1 msk sesamolja
1 påse wokgrönsaker, 400 g
1 st pressad vitlöksklyfta
1 tsk strösocker
2 msk vinäger
1,5 tsk salt
Tillbehör
Ev sweet chilisås
Tillagning
1. Koka nudlarna.
2. Skär laxen i bitar
3. Häll sojan i en skål eller plastpåse. Vänd runt laxen däri. Salta och peppra den runt om. Låt ligga medan du förbereder resten eller gärna några timmar.
4. Hetta upp olja, sesamolja i wokpanna eller stor gryta. Stek grönsakerna och vitlöken några minuter i den heta pannan.
6. Strö på socker, salt och vinäger. Låt vinägern koka in och grönsakerna bli nätt och jämnt mjuka.
7. Stek laxbitarna i stekpanna
8. Häll av vattnet från nudlarna. Blanda dem med grönsakerna och fräs dem varma. Servera genast med laxbitarna.